Yemek Tarifleri

Haberler

Ana Sayfa > Yemek Tarifleri > Uskumru Tarifleri

Norveç Uskumru Izgara

Norveçli balıkçılar her yıl 140.000 ton ile 160.000 ton arasında uskumru yakalamaktadır.İlkbaharda sadece % 3 oranında yağ ihtiva eden uskumru balığı, sonbaharda % 30’a kadar yağlanarak önemli miktarda Omega-3 yağ asitleri içerir.B12 ve D Vitaminleri

4 KIŞILIK
 

  • 4 Adet temizlenmiş Uskumru
  • 2 Adet Soğan
  • 2 Adet Domates
  • 2 Adet Taze Yeşil Soğan
  • 1 Limon Suyu
  • 2 Adet Kabak veya Patlıcan
  • Maydanoz
  • Zeytinyağı
  • Tuz, Karabiber

HAZIRLANIŞI
 

Temizlenmiş uskumrular iyice yıkanıp kurulanır. Balıkların her iki tarafına bıçakla boylamasına birer çizik atılır. Balıkların dışı ve karnı bir fırça yardımıyla yağlanır. Taze yeşil soğan ve maydanozlar ince kıyılarak isteğe bağlı miktarda tuz ve karabiber eklenerek karıştırılır. Hazırlanan harç uskumruların içine doldurulur. Uskumrular ızgarada yaklaşık
10–15 dakika pişirilir.
Dörde bölünen soğan ve domatesler ile ince dilimlenen kabak veya patlıcanların üzerine az miktarda tuz serpilerek ızgarada pişirilir, garnitür olarak servis edilir.

Ürün Kataloğumuz için tıklayın